Illustratie moeder met kinderwagen -smallest

Welkom bij De Kleine Gast!

De Kleine Gast is het kinderkeurmerk voor gastvrijheid. Bezoekers met kinderen zijn vaak op zoek naar net wat andere faciliteiten dan de gemiddelde bezoeker. Door ook aan deze wensen te voldoen en door vermelding op de website van De Kleine Gast vinden bezoekers met kinderen gemakkelijk hun weg naar een kindvriendelijk restaurant.

In vijf stappen ontvangt u het keurmerk. U meldt zich aan en ontvangt de zelfcheck om u voor te bereiden op een goed resultaat. Vanaf twee weken na ontvangst van de zelfcheck komt er een Mystery Guest bij u langs om uw gastvrijheid voor bezoekers met kinderen te testen. U ontvangt hiervan een uitgebreid keuringsrapport met daarin een persoonlijk advies inclusief tips specifiek voor uw bedrijf. Met uw bedrijfsprofiel op www.dekleinegast.nl vinden bezoekers gemakkelijk hun weg naar uw kindvriendelijke horecagelegenheid. Ook ontvangt u van ons een raamsticker waarmee u kunt aantonen over welke kinderfaciliteiten u beschikt.

Laat u uw bedrijf dit jaar nog keuren? Dan ontvangt u voor de nog resterende maanden van 2018 de raamsticker en het bedrijfsprofiel op www.dekleinegast.nl gratis bij afname van een jaarabonnement voor 2019 en een positief keuringsresultaat. Voor meer informatie over de Algemene Voorwaarden, klikt u hier.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen voor mijn bedrijf?

Met het keurmerk van De Kleine Gast verkrijgt u bruikbare tips voor het verbeteren van uw gastvrijheid in het algemeen en in het bijzonder voor bezoekers met kinderen. U versterkt uw gastvrijheid, vergroot uw naamsbekendheid en kunt u omzet verhogen door meer bezoekers met kinderen aan te trekken. Daarnaast geeft het keurmerk u tevens inzicht in uw gastvrijheid, zonder dat u daarvoor een prijzige training hoeft te volgen en uw personeel moet vrij roosteren. Het keurmerk geeft de kwaliteit aan van uw gastvrijheid en zorgt voor een objectief en professioneel oordeel waar de consument op kan vertrouwen.

Wat zijn de kosten voor het verkrijgen van het keurmerk?

De kosten voor het verkrijgen van het keurmerk zijn minimaal. In 2018 vraagt u voor 179,95 euro* een gastvrijheidskeuring aan, ontvangt u de zelfcheck, komt er een Mystery Guest langs en ontvangt u een keuringsrapport. Wordt u positief gekeurd en ontvangt u het keurmerk? Kies dan tevens voor een bedrijfsprofiel op www.dekleinegast.nl zodat u vindbaar bent voor de doelgroep. Voor 16,95 euro* per maand ontvangt u een bedrijfsprofiel inclusief een raamsticker waarmee u kunt aantonen over welke faciliteiten u beschikt.

De totale kosten voor het keurmerk zijn daarmee lager dan de gemiddelde kosten voor een advertentie in bijvoorbeeld een regionaal dagblad, terwijl u via www.dekleinegast.nl ook buiten uw regio adverteert én uw gastvrijheid kunt versterken waardoor u uw bedrijf beter in de markt zet.

(*prijzen zijn exclusief BTW)

Wat komt er op mijn bedrijfsprofiel te staan?

Uw bedrijfsprofiel op www.dekleinegast.nl bestaat uit een passende foto van uw gelegenheid en een algemene tekst over uw bedrijf. Daarnaast zal onze Mystery Guest een persoonlijk woordje toevoegen over zijn/haar ervaring. Dit stukje tekst wordt tevens opgenomen in uw keuringsrapport zodat u deze reeds kunt inzien en kunt goedkeuren. Ook wordt er een link toegevoegd naar uw eigen website, zodat de consument direct contact met u kan opnemen voor bijvoorbeeld een reservering. De faciliteiten waarop u positief gekeurd bent zullen worden vermeld op uw bedrijfsprofiel en raamsticker en worden tevens gebruikt als tool in de zoekmachine van de website.

Hoe wordt het keurmerk gepromoot onder consumenten?

Het keurmerk zal actief onder de aandacht gebracht bij de consument. Onze marketingcampagne start in 2019 en bestaat onder andere uit het verspreiden van posters, flyers en cadeautjes op locaties zoals kinderdagverblijven, verloskundigenpraktijken, kinderwinkels, en tijdens kinderactiviteiten op locatie. Daarnaast worden er regelmatig persberichten verstuurd en advertenties geplaatst in geschikte magazines specifiek voor deze doelgroep. Ook Social Media is voor ons een belangrijke tool om het keurmerk onder de aandacht te brengen. Wilt u meer specifieke informatie, of wilt u zelf graag adverteren via De Kleine Gast? Neem dan contact met ons op.

Waar controleert het keurmerk op?

De Kleine Gast doet allereerst een algemene gastvrijheidscheck. Deze is “algemeen” omdat deze voor alle bezoekers geldt, ongeacht hun leeftijd. Dit is een uitvoerige check en onderdelen  zijn bijvoorbeeld de wijze waarop uw personeel gasten benadert, de hygiëne van uw faciliteiten en de bereikbaarheid van uw accommodatie. Heeft uw een voldoende gescoord op de algemene gastvrijheidscheck, dan neemt De Kleine Gast de kinderfaciliteiten onder de loep. Hierbij wordt in het bijzonder ingezoomd op een eventuele verschoonmogelijkheid, kinderstoel(en), kindermenu en speelplek. Beschikt u niet over alle faciliteiten? Dan komt u nog steeds voor het keurmerk in aanmerking. De iconen van de positief gekeurde faciliteiten zullen op uw raamsticker verschijnen en worden als zoekfunctie gebruikt op de website van De Kleine Gast.

Wat gebeurt er als ik niet word goedgekeurd?

Indien uw bedrijf een negatief keuringsresultaat ontvangt op de gastvrijheidskeuring, dan ontvangt u van ons een uitgebreid advies om uw gastvrijheid te verbeteren. Het is daarbij mogelijk om na verloop van tijd een her-keuring aan te vragen. Met de zelfcheck van De Kleine Gast bereidt u zich echter voor op een positief keuringsresultaat, waardoor een negatief resultaat, alhoewel niet uitgesloten, maar weinig voorkomt.

Wat zijn de algemene voorwaarden van De Kleine Gast?

Door het aanvragen van het keurmerk van De Kleine Gast gaat de horecagelegenheid akkoord met de Algemene Voorwaarden. De Algemene Voorwaarden zijn door de eigenaar van De Kleine Gast vastgesteld op 27 september 2018, en treden in werking met ingang van 1 oktober 2018. Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op iedere overeenkomst die De Kleine Gast met haar klanten sluit. De Algemene Voorwaarden kunnen tussentijds worden gewijzigd en/of aangevuld. Voor de nieuwste en geldende versie klikt u hier.

Hoe lang is het keurmerk geldig?

Het keurmerk is geldig voor een volledig kalenderjaar. Laat u uw bedrijf in 2018 nog keuren? Dan ontvangt u het keurmerk voor de nog resterende maanden van 2018 gratis (bij afname van een jaarabonnement voor 2019 en een positief keuringsresultaat). Op de raamsticker die u ontvangt zal de geldigheidsduur worden vermeld (Bijv. “Geldig t/m 2019”). Bij het verlopen van het keurmerk krijgt u automatisch bericht om opnieuw de keuring aan te vragen.

Hoe meld ik mijn bedrijf aan?

Door een mailtje te sturen naar info@dekleinegast.nl of gebruik te maken van het contactformulier op deze website kunt u zich aanmelden. Ook kunt u telefonisch contact met ons opnemen, wij beantwoorden uw vragen graag.

Het keurmerk aanvragen?

Meld u direct aan voor een gastvrijheidskeuring.