Illustratie moeder met kinderwagen -smallest

Welkom!

De Kleine Gast is het kinderkeurmerk voor gastvrijheid. Naast het uitgeven van het keurmerk verzorgt De Kleine Gast gastvrijheidstrainingen en adviesgesprekken voor o.a. horecagelegenheden, om de gastvrijheidsbeleving van bezoekers met kinderen te versterken. Daarnaast wordt zeer binnenkort onze app gelanceerd waarmee (groot-)ouders/verzorgers gemakkelijk navigeren naar kindvriendelijke restaurants.

Bezoekers met kinderen zijn vaak op zoek naar net wat andere faciliteiten dan de gemiddelde bezoeker. Zo is de aanwezigheid van een verschoonmogelijkheid, een kinderstoel, kindermenu en speelgelegenheid vaak belangrijk. Niet alleen in de gastgerichtheid van faciliteiten, maar ook in het gastheerschap is de benadering van kinderen anders. Wilt u weten hoe u de gastvrijheidsbeleving voor deze doelgroep kunt optimaliseren? Neem dan contact met ons op voor een gastvrijheidskeuring, een adviesgesprek, of een training op maat.

“Gastvrijheid is oprechte aandacht voor zowel de volwassen als de kleine gast én hun gezamenlijke omgeving.”

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen voor mijn bedrijf?

Met het keurmerk van De Kleine Gast verkrijgt u bruikbare tips voor het verbeteren van uw gastvrijheid in het algemeen en in het bijzonder voor bezoekers met kinderen. U versterkt uw gastvrijheid, vergroot uw naamsbekendheid en kunt u omzet verhogen door meer bezoekers met kinderen aan te trekken. Daarnaast geeft het keurmerk u tevens inzicht in uw gastvrijheid, zonder dat u daarvoor een prijzige training hoeft te volgen en uw personeel moet vrij roosteren. Het keurmerk geeft de kwaliteit aan van uw gastvrijheid en zorgt voor een objectief en professioneel oordeel waar de consument op kan vertrouwen.

Wat zijn de kosten voor het verkrijgen van het keurmerk?

In 2019 vraagt u voor 269,95 euro* een gastvrijheidskeuring aan, ontvangt u de zelfcheck, komt er een Mystery Guest langs en ontvangt u een keuringsrapport. Wordt uw onderneming positief gekeurd en ontvangt u het keurmerk? Kies dan voor een bedrijfsprofiel in de app van De Kleine Gast zodat u vindbaar bent voor de doelgroep. Voor 18,95 euro* per maand ontvangt u een uitgebreid bedrijfsprofiel inclusief een raamsticker waarmee u kunt aantonen dat u over het keurmerk beschikt en welke faciliteiten zijn goedgekeurd.

De kosten voor het keurmerk zijn vergelijkbaar met de gemiddelde kosten voor een advertentie in bijvoorbeeld een regionaal dagblad, terwijl u via de app van De Kleine Gast ook buiten uw regio adverteert én uw gastvrijheid kunt versterken waardoor u uw bedrijf beter in de markt zet en meer bezoekers met kinderen trekt.

(*prijzen zijn exclusief BTW)

Wat komt er op mijn bedrijfsprofiel te staan?

Voor het aanmaken van een bedrijfsprofiel in de app zijn er verschillende mogelijkheden. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wat gebeurt er als ik niet word goedgekeurd?

Indien uw bedrijf een negatief keuringsresultaat ontvangt op de gastvrijheidskeuring, dan ontvangt u van ons een uitgebreid advies om uw gastvrijheid te verbeteren. Het is daarbij mogelijk om na verloop van tijd een her-keuring aan te vragen. Met de zelfcheck van De Kleine Gast bereidt u zich echter voor op een positief keuringsresultaat, waardoor een negatief resultaat, alhoewel niet uitgesloten, maar weinig voorkomt.

Wat zijn de algemene voorwaarden van De Kleine Gast?

Door het aanvragen van het keurmerk van De Kleine Gast gaat de horecagelegenheid akkoord met de Algemene Voorwaarden. De Algemene Voorwaarden zijn door de eigenaar van De Kleine Gast vastgesteld op 27 september 2018, en treden in werking met ingang van 1 oktober 2018. Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op iedere overeenkomst die De Kleine Gast met haar klanten sluit. De Algemene Voorwaarden kunnen tussentijds worden gewijzigd en/of aangevuld. Voor de nieuwste en geldende versie klikt u hier.

Hoe lang is het keurmerk geldig?

Het keurmerk is geldig voor een volledig kalenderjaar. Laat u uw bedrijf in 2018 nog keuren? Dan ontvangt u het keurmerk voor de nog resterende maanden van 2018 gratis (bij afname van een jaarabonnement voor 2019 en een positief keuringsresultaat). Op de raamsticker die u ontvangt zal de geldigheidsduur worden vermeld (Bijv. “Geldig t/m 2019”). Bij het verlopen van het keurmerk krijgt u automatisch bericht om opnieuw de keuring aan te vragen.

Hoe meld ik mijn bedrijf aan?

Door een mailtje te sturen naar info@dekleinegast.nl of gebruik te maken van het contactformulier op deze website kunt u zich aanmelden. Ook kunt u telefonisch contact met ons opnemen, wij beantwoorden uw vragen graag.

Het keurmerk aanvragen?

Meld u direct aan voor een gastvrijheidskeuring.